Deja se stie, in linii mari, ce alimente sunt sanatoase si te protejeaza de boli, dar ce nu stiai este faptul ca anumite combinatii sporesc puterea lor de a prevenii bolile.
Daca vrei sa iti intaresti sistemul imunitar si sa treci cu bine peste aceasta iarna si nu numai, iata ca produse poti combina pentru a obtine un dublu efect benefic, conform Woman's day:
Calciu si inulina - Sanatatea sistemului digestiv
Daca ai avut vreodata probleme cu stomacul, atunci stii ca inulina (un tip de fibra) este buna in asemenea situatii, ajutand la mentinerea echilibrului florei bacteriene din sistemul digestiv.
Inulina ajuta insa si la o mai buna absorbtie a calciului, ea putand fi gasita in iaurt si diverse suplimente. In plus, si ceapa, usturoiul, cicoarea, bananele, faina integrala si sparanghelul sunt surse bune de inulina.
Calciul il gasesti in lapte, iaurt, branza, broccoli, conopida, somon si sardine, tofu, migdale, suc fortifiat de portocale, soia fortifiata, orez si lapte de migdale.
Poti incerca sa adaugi banane in laptele cu cereale de dimineata sau sa mananci sparanghel fript cu parmezan razuit.
Vitamina D si calciu - oase puternice
Te-ai intrebat vreodata de ce exista lapte fortifiat cu vitamina D? Pentru ca organismul are nevoie de o anumita cantitate de vitamina D pentru a absorbi calciul ingerat.
Calciu gasesti in alimentele enumerate mai sus, iar vitamina D poate fi luata din sardine, somon, ton la conserva, hering, galbenus de ou, soia fortifiata, orez, migdale si lapte de vaca. Aceasta vitamina poate fi procurata si stand la soare pret de cateva minute pe zi, astfel incat razele sa rasfete direct pielea, dar acest lucru este practic imposibil iarna.
Gateste somon fript cu garnitura de conopida sote, omleta cu broccoli sau ton topit in branza cu c