Toata lumea stie sa faca o negresa. Este o prajitura "nationala", deci este o inventie a americanilor, care au imbunatatit o reteta clasica a francezilor, care, la randul lor, s-au inspirat dintr-o reteta banala de pandispan.
Dar toate astea sunt istorie. Scopul nostru este sa-l cucerim pe Mos Craciun. Negresa asta, adica prajitura, este cuceritoare. Nici Mos Carciun nu-i poate rezista. In plus, prepararea este un fel de joaca de copil.
Ca sa faci negresa pentru Mos Craciun ai nevoie de 150 de grame de ciocolata neagra (asa numita ciocolata de menaj, dar poti folosi si ciocolata clasica cu multa cacao), 200 de grame de unt, 200 de grame de zahar pudra, 150 de grame de faina, o lingurita de praf de copt, arome (esenta de vanilie si/sau migdale, dar poti incerca si esenta de rom combinata cu cea de migdale), o lingura cu varf de cacao, trei oua mari, 100 de grame de nuca, 50-60 de grame de fructe uscate (sau stafide, sau coaja de portocala din dulceata, sau fructe din dulceata) 50 de grame de sirop de visine (sau alt sirop gros de fructe sau ciocolata).
Prajituri pentru Craciun: Super-prajitura cu ciocolata
Incepe prin a pregati tava pentru copt. Trebuie unsa cu putina grasime si tapetata cu hartie pentru copt. Topeste ciocolata neagra intr-un vas pus in apa fierbinte sau in cuptorul cu microunde. Adauga untul si amesteca bine.
Intr-un vas combina faina, pudra de cacao, praful de copt si zaharul pudra, si adauga totul, incet, peste amestecul de unt si ciocolata topita. Adauga, pe rand ouale intregi si amesteca bine dupa fiecare. Pune aromele, apoi nucile tocate in bucatele si fructele uscate. Coace aluatul pentru 25-30 de minute.
Cand este coapta, cu o lingura pune peste prajitura siropul de visine. Lasa negresa pentru Mos Craciun sa se racoreasca inainte sa o tai in patratele.
Toa