La Crăciun, oferă-ţi un vin roşu de Moldova, la Revelion - un vin spumos, iar la Paşti, vin alb sau roşu de Oltenia sau din Noua Zeelandă. Asta ne recomandă unul dintre cei mai buni experţi în vinuri din România: Cătălin Păduraru Sursa: Adi Pîclişan
Cătălin Păduraru este ''băutor fruntaş'' de-o viaţă, dar e sigur că treaba asta nu i-a atras până în prezent prea multe pizme şi invidii într-o ţară oricum plină de băutori fruntaşi. Da, dar Păduraru nu este un băutor fruntaş obişnuit: ca membru vechi al Asociaţiei Degustătorilor de Vin Autorizaţi din România, el se întâlneşte la fiecare 3 luni cu restul colegilor, degustă ce găsesc prin butoaie şi apoi se roagă la Dumnezeu să înmulţească soiurile. Absolvent de Filosofie şi Actorie, acum vedetă TV, Cătălin Păduraru zice că-i mai bun vinul. Nobleţea obligă.
Evenimenul zilei: V-am găsit într-o Asociaţie a Degustătorilor Autorizaţi de vin. Dacă eraţi membru şi într-o Asociaţie Autorizată a Degustătorilor de Cozonac, se completa cumva situaţia?
Cătălin Păduraru: Ha,ha,ha, nu se completa nimic. Cozonacul e inamicul meu declarat, acum 2 ani aveam vreo 30 kg în plus.
Câte pahare aţi băut ca degustător, până în prezent?
Am băut vagoane de vin, cum să vă spun în pahare? Păi, numai dacă te afli într-un juriu, bei într-o zi cel puţin 50 de pahare, noi le zicem “probe”.
Brandul de ţară sprijină brandul de vin?
Evident. Rolul statului este important pentru vinificaţie, căci promovarea este esenţială.
Aţi văzut ce spuneau zilele trecute câţiva francezi despre români... Cică românii sunt unii mici de înălţime, care beau ţuică. De ce nu suntem şi noi înalţi.. şi băutori de vin?
Ha, ha, ha, aşa ne-au prins. Păi străinii poate i-au văzut doar pe românii scunzi: ca să culegi la căpşuni, nu-ţi trebuie înălţime.
De bere n-au zis nimic oamenii ăştia. Berea e trecută de Guvern la „alimente”...