Suporterii echipei Poli s-au adunat aseară pentru a comemora Eroii Revoluției de la Timișoara. Este al patrulea an în care Asociaţia Druckeria şi fanii din Peluza Sud au organizat marşul Revoluţiei. GALERIE FOTO
Marșul organizat de suporteri, mulți dintre ei nefiind născuți în urmă cu 22 de ani, a fost momentul care a salvat penibilitatea evenimentelor organizate de asociațiile de revoluționari, mai zgomotoși și mai necivilizați ca niciodată, doar pentru că sunt amenințați că își pierd banii primiți de la stat. În loc de un moment solemn, revoluționarii au făcut tărăboi în Primărie, iar restul evenimentelor organizate de ei nu a mai interest pe nimeni.
Prezent la inaugurarea autostrăzii Arad-Timișoara, primul ministru Emil Boc, alături de alți miniștri din cabinet, nici măcar nu s-au sinchisit să meragă în Piața Victoriei să aprindă o lumânare, într-o zi în care Timișoara era doliu.
GALERIE FOTO
Singurii care s-au făcut auziți și plăcuți ochiului sunt suporterii, coagulați în jurul echipei de fotbal Poli. Chiar dacă unii doar au citit despre revoluție, mai mult neadevăruri - și asta pentru că în școli se predă istoria născocită la București, tinerii știu că trebuie să mulțumească cuiva pentru libertate.
Timișorenii s-au întâlnit în Piața Maria locul unde a început totul pe 15 decembrie 1989. Apoi, cu echipaje de jandarmi după ei, au plecat în marș - echipaţi cu steaguri tricolore, lumânări, torțe și coroane - spre Catedrala Mitropolitană. După un scurt popas la biserică, au traversat Piața Victoriei, iar în fața Operei au mai făcut un stop pentru a-și striga ofurile. Marșul a continuat spre Cimitirul Eroilor. “Libertate, Libertate”, “Păcat de sângele vărsat”, “Jos comunismul”, “Timșoara, Timișoara” alte lozinci revoluționare au răsunat în urma lor.
GALERIE FOTO
În drumul lor au mai făcut o opr