Directorul STS, generalul Marcel Opriş, declară că Serviciul de Telecomunicaţii Speciale nu are niciun fel de atribuţii la alegeri.
‘STS nu este implicat, dacă vedeţi că scrie în vreo lege sau în vreo Hotărâre de Guvern că solicită serviciile noastre, le dăm. Noi ne prezentăm ca cetăţeni obişnuiţi la vot în speranţa că democraţia din România va avansa, nu am vrut decât să o accelerăm, atâta tot. (…) Nu avem atribuţii propriu-zise.
În schimb, ca organizaţie profesională a statului, şi nu îmi amintesc să existe alta cu atribuţii similare, în ultimii ani am tot fost chemaţi de cei care organizează alegeri. Ştim cine organizează alegeri - AEP, Ministerul de Interne, Guvernul etc. Am fost solicitaţi să oferim servicii care ne sunt în competenţă sau pe care putem să le furnizăm mai eficient cu diverse ocazii electorale. Sigur, de aici până la a propune diverse modalităţi de perfecţionare a cadrului de derulare a alegerilor n-a fost decât un pas, nu am ce să fac dacă nu există în alt loc competenţă şi imaginaţie. Pe de altă parte, specialiştii STS au fost mânaţi doar de dorinţa lor ca simpli cetăţeni de a vedea că lucrurile evoluează în România‘, a spus directorul STS într-un interviu acordat Agerpres.
Generalul Marcel Opriş a arătat că ‘istoria a început’ cu furnizarea unor comunicaţii. ‘Înainte, toate comunicaţiile din secţiile de vot erau asigurate ad-hoc sau cum se putea descurca fiecare, nimeni nu ştia, erau nenumărate situaţii în care practic secţiile de vot erau practic izolate, aceşti oameni foloseau mijloace personale de comunicaţii, nu-i găseau, motivau că nu au bani. Nici nu se gestiona foarte bine. Deci mai întâi mijloace de comunicaţii care evident că nu au fost ale STS, au fost soluţii comerciale, doar că de data aceasta au fost gestionate unitar. Atât: ‘Înfiinţează, desfiinţează, poftim un telefon, vorbeşte cu preşedintele Biroului Electo