KubalaMulţi fotbalişti văd Liga I ca o rampă de lansare pentru campionatele puternice din vestul Europei. Socoteala nu se potriveşte, însă, pentru toţi. Prinşi în momente nefavorabile ale carierei sau pur şi simplu pentru bani, ei se lasă convinşi să evolueze în ţări în care, probabil, nu s-ar fi aşteptat niciodată să ajungă. De aici rezultă experienţe de viaţă în urma cărora unii au multe de învăţat, iar alţii se întorc în Europa dezamăgiţi, pentru că nu au reuşit să se acomodeze. Trimis la echipa a doua a Astrei după unele neînţelegeri cu şefii clubului, Michal Kubala a povestit pentru CANCAN de weekend experienţa primelor zile în Malaysia.
"M-am gândit foarte mult înainte să accept oferta celor de la Perak, pentru că nu ştiam dacă este bine pentru viitorul familiei mele. Multă lume ştie doar despre capitala Malaysiei, Kuala Lumpur, care este un oraş foarte modern. Auzisem că în restul ţării este destul de riscant pentru străini. Dar prima impresie este foarte bună şi despre Ipoh, oraşul în care stau eu. Îmi este greu să mă obişnuiesc cu limba aici. Aici locuiesc mai mult chinezi, iar ei nu ştiu mai deloc limba engleză. O altă problemă este mâncarea. Bucătăria românească îmi plăcea foarte mult, dar aici sunt tot felul de ciudăţenii pe care mi-a fost teamă să le încerc. Fotbalul nu este la nivelul celui din România, dar eu câştig aici mai bine decât la Astra", a explicat Kubala.
OlăroiuOlăroiu a dat startul
În 1997, când avea 28 de ani, Cosmin Olăroiu surprindea pe toată lumea anunţând transferul în Coreea de Sud, la Samsung Bluewings. Era jucător de bază la Universitatea Craiova, după ce petrecuse trei ani la FC Naţional. Chiar dacă fostul antrenor al Stelei a povestit că i-a fost destul de greu la început, decizia avea să se dovedească una foarte bună. "Oli" a continuat pe tărâm asiatic şi după ce a trecut la cariera de antrenor, i