A mers la piaţă, aşa cum făcuse de sute de ori până atunci, şi a cumpărat mai multe kilograme de carne de porc. O parte din carne a preparat-o, iar o parte a păstrat-o pentru a o mânca mai târziu.
Domnul Li din provincia chineză Sichuan a atârnat carnea de o frânghie pe care o avea în bucătărie, pentru a o ţine departe de pisică. Pentru că era foarte frig în încăpere, bărbatul nu s-a temut că mâncarea şi implicit carnea se vor altera.
Însă imediat ce a stins lumina a avut parte de un adevărat şoc. Carnea de porc pe care o cumpărase era fosforescentă. Omul a alertat mass media, şi mai mulţi jurnalişti au venit în casa bărbatului.
Aceştia au crezut că bărbatul a dat cu o vopsea fosforescentă peste bucata de carne, însă după ce au spălat carnea de mai multe ori şi-au dat seama că aveau în faţă o adevărată problemă.
Carnea de porc din China este exportată în aproape întreaga lume.
Autorităţile sanitar veterinare consideră că hrana pe care o mănâncă porcii conţine prea mult fosfor, care este absorbit în organismul animalelor.
A mers la piaţă, aşa cum făcuse de sute de ori până atunci, şi a cumpărat mai multe kilograme de carne de porc. O parte din carne a preparat-o, iar o parte a păstrat-o pentru a o mânca mai târziu.
Domnul Li din provincia chineză Sichuan a atârnat carnea de o frânghie pe care o avea în bucătărie, pentru a o ţine departe de pisică. Pentru că era foarte frig în încăpere, bărbatul nu s-a temut că mâncarea şi implicit carnea se vor altera.
Însă imediat ce a stins lumina a avut parte de un adevărat şoc. Carnea de porc pe care o cumpărase era fosforescentă. Omul a alertat mass media, şi mai mulţi jurnalişti au venit în casa bărbatului.
Aceştia au crezut că bărbatul a dat cu o vopsea fosforescentă peste bucata de carne, însă după ce au spălat ca