Guido Westerwelle, ministrul de Externe al Germaniei se va întâlni cu miniștrii cabinetului Cameron pentru discuții în legătură cu criza datoriilor suverane și consecințele acesteia pentru economia globală, această vizită fiind prezentată de ambele țări drept un semn de reapropiere între guvernele celor două țări, după răcirea provocată de summitul Uniunii Europene din 9 decembrie.
Westerwelle se va întâlni cu William Hague, ministrul de Externe britanic și Nick Clegg, vice prim ministrul Marii Britanii, anunță Bloomberg.
Discuții pe teme economice și externe
„Discuțiile vor avea ca subiect principal Europa, dar vor aborda și teme internaționale, precum înrăutățirea situației din Siria și programul nuclear iranian”, a declarat ministrul de externe german.
Surse diplomatice au comunicat că întâlnirea dintre Westerwelle și Hague a fost programată după ce Marea Britanie a refuzat să se alăture noii uniuni fiscale europene la summitul din 9 decembrie.
Discuțiile au loc la cererea Germaniei, sugerând faptul că guvernul de la Berlin dorește normalizarea relațiilor cu Marea Britanie, arătându-i că aceasta din urmă rămâne un partener-cheie în determinarea politicii externe a UE și în alte domenii, în pofida respingerii noului pact de către guvernul Britanic.
O sursă diplomatică apropiată ministrului german a declarat că aceste discuții vor avea ca subiect „criza euro, felul în care UE va gestiona criza, ce trebuie făcut”.
„Nu trebuie să ne așteptăm la ceva dramatic, dar este important să menținem dialogul. Este important să păstrăm Marea Britanie ca partener”, a adăugat sursa.