Craiova va deveni oraş turistic în următorii zece ani. Acest lucru va fi posibil cu ajutorul investiţiilor aflate în prezent în diferite stadii de dezvoltare. Acesta este planul primarului Antonie Solomon, care a încercat să ofere răspunsuri, într-un interviu acordat GdS, la problemele cu care se confruntă craiovenii.
GdS: În ultima vreme aţi făcut declaraţii destul de ciudate sau care pot fi interpretate. De exemplu, la inaugurarea mall-ului aţi spus că nu vreţi să vedeţi o Craiova muncitorească. Ce să înţelegem din asta?
A.S.: Eu am spus că nu mai vreau să văd o Craiovă muncitorească, săracă. Craiovenii care trebuie să muncească în industrie o fac la 15-20 de kilometri de oraş. Acolo este locul lor. Să trăiască în Craiova, să-şi cheltuiască banii în Craiova, dar să muncească acolo. De ce? Vreau un oraş mai curat, mai verde, mai durabil, nu poluat şi cu Electroputere în centrul Craiovei, să zicem. Craiova s-a extins foarte mult. Nu mai poţi să ai fabricile în centru, pentru că nu e locul lor aici, nu? De asta am construit o zonă metropolitană, de afaceri, ca investitorii să meargă la periferia orașului. Nu că nu vreau să muncească nimeni în industrie. În primul rând, Craiova a fost acum o sută de ani o cetate a banilor, a comerţului, recunoscută, chiar dacă era cu produse agricole, dar nu a fost o Craiovă industrială. Acest oraş nu a fost construit de boieri pentru o mare industrie, care avea să urmeze pe timpul lui Ceauşescu. Şi noi trebuie să revenim, să creăm o Craiova a culturii, învăţământului, a sportului. Craiova să fie un aspirator de bani.
GdS: Nici cu sportul nu stăm bine...
A.S.: Pentru că nu avem nici o bază.
GdS: Aţi mai spus că am scăpat de o Electroputere a locomotivei şi avem una comercială.
A.S.: Electroputere devenise o ruină. Nu s-a întâmplat nimic de ani întregi acolo. Şi acum bine că s-au creat acele locuri de