Ion Popescu, şeful Spitalului Judeţean Tulcea, a dus în pragul falimentului unitatea medicală pe care o conduce. În schimb, afacerile sale în domeniul medical merg foarte bine. Practic, pentru managerul Spitalului Judeţean Tulcea managementul are două feţe, una negativă,cu mari probleme, la locul de muncă de la stat, şi una înfloritoare la firmele cu profil medical pe care le deţine împreună cu soţia sa
De ani de zile Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea se zbate la limita falimentului, cu datorii ce au atins la un moment dat aproape două milioane de euro doar către furnizori, cu toate că pacienţii internaţi îşi aduc medicamente de acasă. Ocolit cu grijă de medicii tineri, datorită condiţiilor proaste şi a faimei, după ce de-a lungul timpului şi-a căpatat renumele de punct de îmbarcare spre Spitalele din Constanţa şi Bucureşti, Spitalul Tulcea este manageriat de şapte ani de medicul Ion Popescu. În aceeaşi perioadă de timp, firmele la care acesta este acţionar, cu profil medical bineînţeles, au înflorit. Firmele la care sunt asociaţi managerul spitalului şi soţia sa, la rândul ei sefă de secţie în cadrul aceluiaşi spital, au investit în construirea unui nou centru medical în centrul oraşului dar şi într-o nouă farmacie în Bucureşti!
Click pe poze pentru a vedea centrul privat al familiei Popescu
Are tomograf „acasă“
Ani de zile managerul Popescu nu şi-a făcut probleme vizavis de lipsa unui tomograf în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă. Pacienţii ajungeau pe mîini bune, respectiv pe mâna soţiei sale, doctoriţa Sena Popescu, care a ajuns şi sef de secţie în spital, şi a singurului tomograf din judeţ, ce aparţine firmei familiei Popescu, Mercado Impex.
Popescu nu vede nici o problemă în faptul că ambulanţa Spitalului a cărat ani de zile pacienţii către firma familiei, nici măcar o incompatibilitate morală.
„Pa