Lanţul fast-food McDonald's, cel mai mare retailer global din domeniul serviciilor alimentare, cu peste 32.000 de restaurante deschise în 117 ţări, propune în fiecare ţară un burger specific tradiţiei culinare din zona respectivă, relatează Huffington Post. Astfel, daca la noi a apărut McPuişor-ul, în Egipt poţi mânca un McFalafel, iar în Orientul Mijlociu o McShawarma sau un Mc Kebab.
Egipt: McFalafel
McDonald's Egipt serveşte un McFalafel care-i face concurenţă până şi BigMac-ului american.
Coreea de Sud: Big Bulgogi Burger
Grătarul tradiţional din carne de vită marinată, o specialitate în Coreea de Sud, se găseşte în McDonald's-ul local sub forma unui burger dublu.
Franţa şi Belgia: Le Croque McDo
Pentru francofoni, McDonald's propune un sandviş toast cu o felie de şuncă între două felii de brânză Emmental.
Orientul Mijlociu: McShawarma şi McKebab
În Israel poţi gusta un preparat special, carne de vită la grătar, servită într-o lipie tradiţională numită lafa sau pită.
India: Veggie McCurry Pan
India este singura ţară din lume unde McDonald's nu serveşte carne de vită. Astfel, indienii se pot bucura de o gustare vegetariană. McCurry Pan este un foietaj dreptunghiular crocant, umplut cu brocoli, curry, porumb, ciuperci şi ardei gras.
Turcia: McTurco & Kofteburger
Indonezia: McSatay
Satay este o mâncare tradiţională din Indonezia. McDonald's Indonezia le propune localnicilor o porţie de carne marinată şi gătită la grătar în sos, dar sub forma unui burger.
Japonia: McPork
După cum îi sugerează şi numele, McPork este un sandvici clasic făcut însă din carne de porc, în loc de carne de vită.
Thailanda: Samurai Pork Burger
Foarte asemănător cu McPork-ul japonez, Samurai Pork Burger răspunde preferinţelor pentru carne d