Modul în care se activează creierul femeilor în timpul orgasmului şi o exoplanetă care ar putea întreţine viaţa, Particula neutrino, ce pare că infirmă teoriile lui Einstein privind viteza luminii sunt doar trei din cele mai importante zece descoperiri ştiinţifice din 2011, potrivit The Guardian, citat de Mediafax.
Grafenul va fi materialul secolului al XXI-lea
Grafenul - format dintr-un singur rând de atomi de carbon- ar putea fi folosit pentru fabricarea mai multor produse, de la ecrane tactile la mase plastice, mult mai ieftine şi mai eficiente. Oamenii de ştiinţă, care l-au creat şi pentru care au primit premiul Nobel pentru fizică pe anul 2010 - Konstantin Novoselov şi Andre Geim - cred că astfel de performanţe ar putea avea nevoie de câteva decenii pentru a fi obţinute la scară industrială. Însă potenţialul acestei substanţe este cu siguranţă unul uriaş.
Grafenul este cel mai puternic material care a fost măsurat vreodată, fiind de 200 de ori mai rezistent decât oţelul structurat, potrivit unui studiu realizat de James Hone, de la Universitatea Columbia din Statele Unite. Versatilitatea grafenului, o posibilă sursă pentru materiale compozite, componente electronice şi alte bunuri, este elementul care a declanşat uluirea şi încântarea savanţilor. „Nici măcar nu este vorba de un singur material. El reprezintă, de fapt, o gamă uriaşă de material", a declarat Andre Geim. Companiile IBM, Samsung şi Nokia investesc deja miliarde de dolari în cercetările din domeniul grafenului, informează Mediafax.
Graţie cercetărilor lor asupra grafenului, cancelarul britanic George Osbourne a anunţat, în toamna acestui an, că Marea Britanie va investi 50 de milioane de lire sterline într-un program naţional de cercetări în domeniul grafenului.
Zborul cu o viteză superioară celei a luminii ar putea fi posibil într-o bună zi
În ciuda teoriei e