Cand auziti de sarbatorile de iarna, la ce va ganditi prima data? La cadouri si carnati de porc sau la familie, colinde si miros de brad? Ziare.com si-a propus sa afle ce este si ce ar trebui sa fie, de fapt, spiritul Craciunului.
Cozmin Gusa spune ca pentru el Craciunul inseamna un moment special, al colindelor cantate cu familia si prietenii.
"Pentru generatia mea (am 41 de ani), si pentru mine ca ardelean, mai inseamna inca momentul colindelor cantate/ascultate cu familia si prietenii; din pacate departarea ne face sa ne organizam in convorbiri de grup, gen teleconferinte, si sa cantam impreuna asa; tin minte ca anul trecut m-au prins intr-un restaurant din Austria si, timp de circa 20 de minute, cei din incinta au trebuit sa ma suporte cantand colinde romanesti la telefon; la final m-au aplaudat, dar cred ca era doar din politete :-).
Apoi, Craciunul mai este inca momentul special pentru familiile cu copii, care asociaza intr-un fel nasterea Domnului cu bucuria de a avea copii la randul lor", a declarat Cozmin Gusa pentru Ziare.com.
Analistul politic ne-a marturisit ca copiii lui au crescut in spiritul traditiilor de Craciun si nu cad in "capcana materiala" a sarbatorilor de iarna.
"Copiii mei (Andi de 14 ani si Daria de 8 ani) au crescut in spiritul traditiilor de Craciun, de la taiatul porcului (obligatoriu in Ardeal, sau cel putin cu porcul si maestrul macelar din zona!), pana la cantatul colindelor impreuna. Cadourile nu ocupa un rol important in perioada Craciunului, ne bucuram cel mai tare ca suntem impreuna, si-ntotdeauna pe partiile de schi in aceasta perioada; raspunsul vine de la sine, in sensul ca punand in prim plan petrecerea sarbatorilor in atmosfera calda a familiei, latura materiala paleste in mod natural", a mai explicat acesta.
Cozmin Gusa a mai spus ca nu ii place sa primeas