Inspecţia de Prevenire din cadrul I.S.U. „Drobeta” a început azi, campania de conştientizare şi prevenire „Sărbători fără incendii”, prin desfăşurarea unor lecţii de informare preventivă la Grădiniţa nr. 3 şi Grădiniţa nr. 7
Pe parcursul acestor lecţii, micuţii au învăţat cum să se comporte în cazul producerii unui incendiu, unde trebuie să sune atunci când se produce un incendiu şi cum să prevină producerea incendiului, prin vizionarea unor filmuleţe educative.
Copiii au fost încântaţi de prezenţa pompierilor în mijlocul lor, au pus întrebări şi au primit răspunsuri, iar pentru a se recompensa, preşcolarii de la Grădiniţa nr. 7 au cântat un colind de Crăciun.
„Având în vedere că ne aflăm în prag de sărbători, şi fiecare dintre noi împodobeşte bradul de Crăciun, copiii au învăţat ce reguli trebuie să aplice la împodobirea bradului şi au promis că le vor spune şi părinţilor lor.
Ca dar pentru colindul făcut, micuţii au primit de la pompieri, pliante, desene cu pompieri şi autospeciale de intervenţie, precum şi alte materiale educative”, a declarat Ramona Nistor, purtător de cuvânt la ISU Drobeta.
Pentru ca vacanţa şi sărbătorile de iarnă să nu fie umbrite de tragedii, respectaţi câteva recomandări ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi:
-Atenţie la artificii, petarde sau pocnitori! În ultimii ani, mii de copii şi-au rănit ochii sau chiar au orbit, ca urmare a jocului cu artificii. Începând cu anul 2006, utilizarea artificiilor şi pocnitorilor de peste 3 grame de către persoane fizice, constituie infracţiune şi se poate pedepsi chiar şi cu închisoarea.
Păstraţi elementele de decor şi felicitările confecţionate din hârtie, carton sau materiale plastice, la distanţă de reşouri, becuri cu incandescenţă, artificii sau lumânări!
- Supravegheaţi cu atenţie colindătorii,