Atunci cand vine vorba de mancare, alimentele bine alese pot deveni aliatele tale in lupta cu bolile, atat timp cat stii sa le alegi cu atentie. In special legumele si mirodeniile te pot ajuta sa ramai sanatos.
Unele dintre ele au efecte antibiotice, aparand corpul de microbi si fel de fel de alte microorganisme care ti-ar putea face rau. Mai toti specialistii avertizeaza in ultima vreme legat de antibioticele sintetice, adica pastilele la care multe persoane sunt tentate sa recurga atunci cand se imbolnavesc.
Acestea te ajuta pe moment, dar daca sunt folosite in exces vor ajuta virusurile sa dezvolte o rezistenta la tratament, iar organismul tau nu va mai avea cum sa fie aparat.
Antibioticele naturale, insa, cele luate din produsele alimentare, sunt cat se poate de bune si nu au aceste efecte negative. Iata ce poti consuma pentru a tine departe microorganismele, potrivit Care2:
Ceapa si usturoiul
Aceste doua alimente inrudite, cu proprietati antibacteriene, sunt folosite de multi ani in medicina populara pentru a trata de la mici inconveniente pana la inflamatii severe, atat interne, cat si externe. Sulful continut reprezinta elementul-cheie.
In cadrul unui studiu, usturoiul a fost testat pe soarecii expusi la stafilococi. Rezultatele au aratat ca el a aparat soarecii de elementele patogene si le-a redus in mod semnificativ procesele inflamatoare.
Atat usturoiul, cat si ceapa sunt bune pentru prevenirea racelilor si a gripei, iar usturoiul, cu proprietatile sale antifungice, previne infectiile. Ceapa are numerosi fitonutrienti ce indeparteaza radicalii liberi din organism, care, lasati necontrolati, ar putea duce la cancer.
Mierea
Mierea este folosita de cand lumea pe post de tratament antibiotic, fiind buna pentru numeroase boli si pentru vindecarea mai rapida