Banii circulă, și volumele cresc. Aceasta ar fi filosofia celor trei, Liviu Târșea, Sebastian Vlădescu și Geta Vochin, care au investit 1,5 mil. euro într-un tezaur de cash, în plină criză de lichidități
«Am părăsit G4 Securicor acum aproape un an și am pornit această afacere pe cont propriu acum, după ce am strâns peste nouă ani de experiență și, din discuțiile cu clienții, am ajuns la o foarte bună cunoaștere a pieței și a nevoilor acestora», spune Liviu Târșea, cel care a condus afacerile grupului G4 în România, cu o cotă de piață de 90% pe servicii specializate de pază, transport, administrare valori.
Compania Balkan Cash Solutions, înființată în luna decembrie de Liviu Târșea, Sebastian Vlădescu, fostul ministru de finanțe, și Geta Vochin, a investit 1,5 milioane de euro într-un centru de procesare şi depozitare a numerarului, în sudul Bucureştiului. Centrul va oferi servicii pentru băncile comerciale. În primă fază, Ion Barbu, directorul general al companiei, arată că, prin externalizarea acestui serviciu, băncile îşi pot reduce costurile cu un procentaj mai mare de 10%.
Lingouri de aur şi valută de gradul 8
Centrul este construit într-o locaţie care în anii 1940 a fost depozit de armament. Compania poate depozita nouă milioane de bancnote pe zi, în lei şi orice alte valute, şi poate procesa două milioane de bancnote pe zi, inclusiv monede. Unul dintre marele avantaje pe care le oferă acest business de nişă este faptul că sucursalele bancare vor putea lucra direct cu centrul-pilot prin sistemul informatic implementat aici.
„O mai mare siguranţă, o flexibilitate mai mare, precum şi faptul că băncile îşi pot alege singure soluţii diferite de instrumentare a cash-ului, conducând la economii de preţ, cred că sunt atuurile firmei noastre în actualele condiţii de piaţă“, declară Liviu Târşea. Practic, până acum, exista o singu