În ianuarie, Pro TV organizează \"examenul\" cu juriu pentru pretendenţii la show-ul culinar. Trei dintre cei mai buni bucătari români îşi vor spune părerea.
Pasionaţii de gătit care au împlinit 18 ani şi care nu deţin o diplomă de cofetar sau de bucătar au şansa acum să-şi demonstreze talentul culinar, să debuteze într-o carieră, dar şi să câştige o importantă sumă de bani.
Noul show internaţional ce va fi lansat la începutul anului viitor la Pro TV, "MasterChef", îl va răsplăti pe cel mai inspirat bucătar al României cu 50.000 de euro. Pe 21 şi 22 ianuarie, toţi cei care s-au înscris pe site-ul emisiunii, dar şi cei care vor să o facă (înscrierile durează până la 1 ianuarie 2012) sunt asteptaţi la pre selecţiile "MasterChef" ce vor avea loc la Studiourile MediaPro din Buftea (Strada Studioului, nr. 1).
În juriu, bucătari renumiţi
Emisiunea, despre care producătorii spun că va fi "cel mai spectaculos show de cooking pe care l-a văzut România", are un juriu format din trei şefi bucătari recunoscuţi în branşă: Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu şi Florin Dumitrescu.
"La «MasterChef » îi voi observa pe alţii la treabă. Aşadar pasez mingea competitorilor, iar eu sar de pe teren în tribună! Foarte interesant", spune Cătălin Scărlătescu.
Concurenţii vor veni cu un preparat gătit acasă, cel mai bun care-i poate recomanda, dar vor da şi o probă practică, pe scenă. Vor trebui să aşeze pe platouri sau farfurii, pentru prezentare, respectivul fel de mâncare.
Pentru această probă, vor avea la dispoziţie 10 minute. În "examen" vor explica juriului şi de ce sunt pasionaţi de gastronomie, sau ce ştiu să facă.
Condiţii de înscriere
Cei ce vor să participe la preselecţie trebuie să fie majori şi să aibă un act de identitate la ei. Nu se pot înscrie în concurs bucătari profesionişti.
Cei interesaţi pot aduce cu ei, pe lângă felul de