El a postat, noaptea trecută, pe pagina sa de Facebook, un nou mesaj în care încearcă să-şi explice teoria spunând că, de fapt, Mălina se afla pe balustrada balconului din cauza depresiei cu care a fost diagnosticată în 2010. Practic, crede Geambaşu, boala psihică o îndemna să se comporte ciudat şi să se pună singură în situaţii riscante, fără a conştientiza riscurile.
"Cred că nu putem să o învinuim pentru boala psihică pe care o purta pe umeri. Marea majoritate a celor diagnosticaţi cu această boală, "depresia", îşi duc însă pe picioare afecţiunea de care suferă, până la adânci bătrâneţi, fără să se sinucidă. Să nu uităm că este "noua boală a secolului în care trăim"...! Ba mai mult, exista persoane in deplinatatea facultatilor mintale, care sa nu fie diagnosticate cu vreo boala psihica si care sunt gasite decedate in urma prezentei lor in locuri ciudate, nepermise sau periculoase! Moartea acestora fiind considerata drept accident, nu sinucidere! Mai ales atata vreme cat nu exista argumente clare care sa indice intentia de a-si lua propria viata: spanzurare, taierea venelor, izolare sau macar un bilet de adio...", a scris Călin.
El e sigur că moartea Mălinei se încadrează în categoria accidentelor. "Cand un om care face o excursie pe munte, dar iese de pe traseul marcat si se aventureaza urcandu-se pe o stanca mai abrupta sau intr-un copac mai inalt de unde cade intr-un final si isi frange gatul ar trebui sa numim cazul "sinucidere" sau "accident"?! Daca o persoana moare inecata dupa ce se avanta in marea involburata neglijand posibilele pericole si steagul de culoare neagra ridicat de catre salvamari ar trebui sa numim cazul "sinucidere" sau "accident"?! Sunt zilnic oameni care intra cu masina pe contrasens si sunt striviti de TIR. Se numeste "sinucidere rutiera" sau "accident rutier"?!", se întreabă retoric Călin Geambaşu.
"Pe balustrada de l