Americanii se pregătesc de o lansare cinematografică mult aşteptată. „Girl With the Dragon Tattoo", în regia lui David Fincher, are premiera în Statele Unite pe 20 decembrie, iar fanii vor avea parte de surprize cu privire la controversata peliculă, scrie Washington Post.
Într-un interviu acordat publicaţiei, Fincher clarifică anumite aspecte legate de adaptarea romanului lui Stiegg Larsson. Discursul celebrului regizor (cunoscut pentru capodopere precum „Seven", „Fight Club" şi pentru recentul succes „The Social Network") începe prin a explica gradul de dificultate al realizării unei producţii ca aceasta. „Capodoperele literare de obicei creează o relaţie foarte personală între autor şi cititor, construite pe monologuri interne care câteodată sunt imposibil de transpus în acţiune. Dacă nu poţi dramatiza asta, dacă nu ai un actor în stare să joace acele stări, nu prea are şanse să fie un film de succes", spune Fincher.
La fel ca în „Seven" sau „Fight Club", scenele de violenţă şi de sadism reprezintă un plan deloc de neglijat al firului narativ, însă Fincher subliniază cu mândrie faptul că, în cazul acestei producţii, a reuşit să ducă aceste scene la nivel de sugestie, lăsând la vedere cât mai puţină duritate. „Mereu am considerat, în special când vine vorba despre violenţa împotriva femeilor sau despre tortură, că ideile tale trebuie să fie simţite, dar nu ai nevoie să vezi totul. Trebuie să ai foarte multă grijă ce reacţii stârneşti în publicul tău", adaugă regizorul.
Fincher s-a declarat adesea ofensat de violenţa prezentă în filme în forma sa nealterată, dar în acelaşi timp o consideră ca fiind mai puţin puternică decât cea prezentată în „Portocala mecanică" de pildă, controversatul film al lui Stanley Kubrick. „Este vorba despre violenţa psihică, intenţia de a face rău. Este vorba despre imensa lipsă de respect faţă de ceilalţi oameni; nat