O anchetă a procurorilor DNA legată de una dintre cele mai puternice reţele de contrabandă cu petrol scoate la iveală complicităţile dintre evazionişti şi oameni importanţi din compania de stat Oil Terminal.
Compania de stat Oil Terminal Con-stanţa apare din nou în mijlocul unei anchete a DNA. Adrian Botescu, şeful Biroului Controlul Calităţii Serviciului la această firmă, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat şi favorizarea infractorului, în speţă a afaceristului Attila Racz. Prejudiciul stabilit de procurorii DNA în sarcina grupului infracţional condus de Racz se ridică la 20 milioane euro. Nu este pentru prima oară când numele Oil Terminal apare într-o anchetă a DNA. Fostul director al companiei, Ştefan Ene, a fost ridicat în urmă cu câteva luni de procurorii DNA Con-stanţa pentru implicarea într-o altă reţea de contrabandă cu produse petroliere.
În dosarul lui Attila Racz a mai fost trimis în judecată şi un om de afaceri din Ialomiţa, Dumitru Vişan, care, potrivit surselor RL, ar fi liderul de pe plan local al UNPR. El este acuzat de aderare la grupul infracţional condus de Racz. Alături de acesta din urmă au mai fost trimişi în judecată şi principalii săi complici, fraţii Stelian şi Ion Livadariu, ambii din Constanţa.
Motorină Euro 5, la negru
În această vară, România liberă a dezvăluit în exclusivitate amploarea reţelei de contrabandă cu produse petroliere controlată de Attila Peter Racz. Omul de afaceri se află în spatele firmei din Slobozia, Texas Oyl, care obţinuse autorizaţie de la ANAF pentru constituirea unui antrepozit fiscal pentru producerea unui anumit produs petrolier. Sub această mască, de fapt, membrii reţelei nu făceau altceva decât să vândă la negru motorină Euro 5. Firmele pe care membrii reţelei Racz "operau" erau conduse în acte de persoane fără studii, c