Foto: Thinkstock Sărbătorile de iarnă aduc cu ele numeroase petreceri, iar o dată cu acestea creşte riscul de a depăşi cantitatea de alcool pe care corpul o poate procesa. Aşa că dacă sunteţi uşor de tentat atunci când vine vorba închinat pahare, ar fi bine să ştiţi ce aveţi de făcut astfel încât să nu vă doboare mahmureala în ziua ce urmează petrecerii.
Unii dintre cei mai importanţi specialişti britanici în medicină au făcut cunoscute, prin intermediul publicaţiei Daily Mail, trucurile la care chiar ei apelează pentru a preveni dimineţile de coşmar de după o beţie. "Aveţi grijă să mâncaţi înainte ceva ce conţine proteine, grăsimi şi carbohidraţi complecşi. Acest lucru previne absorbţia rapidă a alcoolului", spune Ian Marber, consultant în nutriţie şi director la The Food Doctor. E ideal, dintre alimente, să consumaţi, înainte de petrecere, galete de ovăz cu humus sau un senviş cu brânză. "Ajută şi dacă, înainte de a merge la culcare, beţi un pahar cu suc de portocale diluat cu apă sau mâncaţi un iaurt", a mai declarat Marber. Pentru chirurgul vascular Eddie Chaloner, de la Spitalul din Londra, salvarea stă în banane, pe care le consumă la micul dejun de după petrecere. "Mănânc de fiecare dată banane – sunt blânde cu stomacul şi îţi menţin glicemia. Bananele conţin potasiu, o substanţă pe care o pierdem atunci când bem alcool şi a cărei lipsă contribuie la deshidratare şi mahmureală", a spus Chaloner. "Mănânc o felie de pâine prăjită cu miere şi beau multă apă înainte să mă culc. Fructoza ajută corpul să scape de acetaldehidă, o substanţă produsă de corp atunci când alcoolul e metabolizat, şi care dă acele simptome specifice a doua zi dimineaţă", şi-a împărtăţit şi medicul dermatolog Sam Bunting trucul antimahmureală. Pentru chirurgul Bessam Farjo, scăparea e la saună sau la sala de fitness. "După ce beau, merg la saună, dar dacă sunteţi în stare faceţi