Instanţele din Mureş şi Prahova au obligat conducerea Consiliului Judeţului (CJ) Galaţi să o repună în funcţie pe fosta şefă a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), Marinela Dobrea, sub conducerea căreia au fost date tunuri de sute de miliarde de lei bugetului direcţiei. Pentru aceste tunuri, Marinela Dobrea a şi fost trimisă în judecată de DNA şi a fost destituită de preşedintele CJ Galaţi, Eugen Chebac.
Ea a contestat în instanţă decizia de destituire şi, surprinzător, deşi are mai multe locuinţe în Galaţi, cauza a fost judecată la Târgu Mureş, pentru că după ce DNA a început anchetarea sa ea s-a retras la Reghin, unde locuieşte unul din complicii săi la afacerile pe bani publici, Sandor Borsos, patronul firmei Sanreg SRL Reghin. Tribunalul Mureş a dispus ca CJ să o reangajeze pe şefa DGASPC. Conducerea CJ a făcut recurs, dosarul a fost strămutat la Curtea de Apel Ploieşti, care în dosarul 1083/102/2009/a1 a respins apelul conducerii CJ Galaţi, dispunând reangajarea Marinelei Dobrea. Mai mult de atât, CJ va trebui să îi plătească ex-directoarei 132.844 lei ca daune morale, cheltuieli de judecată şi cheltuieli de executare silită. Ea a devenit celebră prin afacerile pe bani publici derulate pe fondurile Protecţiei Copilului de firma lui Sandor Borsos şi firmele lui Ştefan Cristea, prietenul fiicei sale, Raluca Dobrea.
Fiica directoarei şi prietenul ei au derulat afaceri de peste 400.000 euro, pe fonduri destinate îngrijirii copiilor asistaţi. La aprovizionarea articolelor de îmbrăcăminte pentru copiii din centrele de plasament, aceste firme au practicat comisioane de până la 700%. Uluitor a fost şi faptul că au fost achiziţionaţi pentru minori bocanci nr. 46. Marinela Dobrea a fost şi protagonistă a unui puternic scandal de presă, atunci când mai multe funcţionare ale DGASPC au dezvăluit că erau daţi copii în plasame