Conducerea SIF Oltenia în frunte cu Tudor Ciurezu a primit mandat de la acţionari în septembrie să negocieze cu reprezentanţii Erste Group Bank, atunci acţionar cu 69,4% din capitalul BCR, modalităţile de lichidizare a acţiunilor pe care societatea le deţine la bancă. SIF Oltenia deţine peste 6% din capitalul BCR şi a semnat alături de alte trei SIF-uri un acord de principiu de vânzare a acţiunilor.
Din septembrie până în prezent, conducerea SIF-ului poartă negocieri intense cu reprezentanţii Erste, fără însă să ajungă în stadiul în care să semneze contractul de vânzare aşa cum au făcut celelalte SIF-uri.
Mai mult, SIF Oltenia a anunţat recent că a participat cu 37,1 milioane de lei (8,6 mil.euro) la majorarea de capital de 138 milioane de euro derulată de BCR.
"Acţiunile BCR sunt acţiuni eficiente, care ne-au adus şi vor continua să ne aducă satisfacţii, astfel că rămân un plasament oportun şi important pentru portofoliul SIF Oltenia. Participarea la majorarea de capital de 138 milioane de euro este un demers înţelept şi benefic pentru societate. Cu 8 milioane de euro am reuşit să ne creştem cu 50% participaţia la BCR, respectiv cu 370 milioane de acţiuni. De la 652 milioane de acţiuni am ajuns să deţinem peste un miliard de acţiuni BCR. Am reuşit să ne creştem participaţia la BCR pentru că nu toţi acţionarii au participat la majorare", a declarat Tudor Ciurezu, preşedintele SIF Oltenia.
SIF Oltenia e singura dintre SIF-uri care a participat la majorare având în vedere că SIF Moldova şi SIF Transilvania au ieşit deja din acţionariatul BCR, iar SIF Muntenia şi SIF Banat au semnat contractul de vânzare şi mai au de încasat doar o parte din veniturile din tranzacţie. Grupul austriac Erste a anunţat că preluat aproape 20% din capital BCR de la patru dintre SIF-uri şi a ajuns în prezent la o participaţie de 88% din capitalul BCR.
"Fiecare SI