INVESTIŢIE Copiii bucureşeni cu înclinaţii artistice vor avea, în sfârşit, din anul şcolar viitor, un spaţiu adecvat pentru a-şi dezvolta talentele
În sectorul 3 a fost finalizată o nouă şcoală de muzică şi arte plastice, care dispune de toate spaţiile şi dotările necesare unui învăţământ artistic de calitate.
Construirea noii clădiri a fost necesară în urma retrocedării în 2007 a sediului singurei instituţii de învăţământ preuniversitar de profil din sector, Şcoala de Muzică şi Arte Plastice nr. 5, care în prezent îşi desfăşoară activitatea în mai multe locuri. Totodată, în urma taberelor de sculptură din Parcul Alexandru Ioan Cuza şi a seriei de spectacole „Visul unor simfonii de vară” din Parcul Colţea, care au fost organizate de Primăria Sectorului 3, a reieşit lipsa unor spaţii adecvate pentru învăţământul artistic în capitală. „De când am început să organizăm cele două evenimente, am cunoscut foarte mulţi profesionişti în materie muzicală şi toţi aveau aceeaşi nemulţumire, lipsa unor spaţii de învăţământ de calitate”, ne-a declarat Ştefan Dumitraşcu, arhitectul şef al Sectorului 3.
Lucrările la noua unitate de învăţământ, care este situată pe strada Gheorghe Petraşcu în curtea Şcolii nr. 75, au început în luna octombrie a anului trecut. Clădirea a fost proiectată de o firmă austriacă, SC VCE Viena Consulting Engineer SRL, care a fost selectată împreună cu constructorul în urma unei licitaţii. „A fost o echipă de vreo 12 arhitecţi români şi austrieci care au participat, dat fiind că e un proiect complex, interdiciplinar, iar pe parcurs au avut loc consultări cu o serie întreagă de profesionişti”, a arătat Dumitraşcu.
Săli de studiu pentru fiecare instrument
Şcoala are un subsol şi două etaje, care cuprind săli dedicate studiului fiecărei discipline muzicale. „Am încercat ca în acest proiect să realizăm pentru