Cand auziti de Sarbatorile de iarna, la ce va ganditi prima data? La cadouri si carnati de porc sau la familie, colinde si miros de brad? Ziare.com si-a propus sa afle ce este si ce ar trebui sa fie, de fapt, spiritul Craciunului.
Mihai Margineanu considera ca sarbatoarea Craciunului si-a pierdut de mult timp scopul principal, adica nasterea Mantuirorului Iisus si ca acum se pune in prim-plan un "mos din Laponia care aduce cadouri in saci si pe reni, mos inventat de o bautura carbogazoasa denumita Cola".
Artistul a declarat pentru Ziare.com ca mai este "si un motiv in plus de a cumpara mai mult decat consumam si de a arunca sticle goale si multe (pentru ca nu se mai reutilizeaza) la gunoi".
Cum mi-a intrat Craciunul in suflet - Mihai Traistariu
In zilele noastre copiii nu mai pun pret pe traditii, iar Mihai crede ca nu prea se mai poate face nimic pentru a schimba acest lucru, care se intampla din cauza evolutiei lumii.
"Ca tata de copii mici, va garantez ca nu se poate face nimic! Copiilor le place Craciunul pentru ca primesc cadouri si eventual niste bani din colindat - neavand nici cea mai vaga idee despre ce canta", ne-a mai spus cantaretul.
In privinta adultilor, artistul considera ca acestia vad in sarbatoarea Craciunului un prilej de a manca si a bea fara masura, "ca porcii".
"Femeile nu mai fac cozonaci, ii cumpara de la Carrefour, sarmalele sunt cu carne tocata direct din magazin, carnatii de la sibienii din piata si salata de boeuf de la Angst. Parca si portocalele sunt mai proaste (sau poate chiar sunt mai proaste daca sunt coapte cu carbid).
Colindele s-au demonetizat, in conditiile in care ele sunt cantate de fete in fuste scurte si cu decolteuri bogate imbracate in Mos Craciunite, Mosule ce tanar esti! Si asa mai departe", a adaugat cantaretul.
Cum