Andrei Dragos Web server • Cei mai buni tineri informaticieni ieseni, dar si din intreaga tara s-au intalnit, la Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi, pentru a gasi cele mai bune metode si tehnici de prevenire a atacurilor informatice • Printre cei 150 de invitati la maratonul IT intitulat DefCamp, s-au numarat si profesionisti care au oferit solutii impotriva atacurilor cu virusi hi-tech asupra calculatoarelor
Maraton IT intitulat DefCamp, sustinut de cei mai buni specialisti din tara la Universitatea Tehnica Gh. Asachi din Iasi. Andrei Avadanei, organizatorul conferintei, a vorbit despre avantajele si dezavantajele anonimatului in spatiul virtual, despre riscurile si beneficiile pe care le aduce ascunderea identitatii pe internet. "Anonimitatea incearca sa mentina secrete anumite date despre utilizator: numele, adresa de e-mail sau numarul de telefon. Recurgem la aceasta pentru a ne face un cont fals pe retelele de socializare, de cele mai dese ori, sau pentru a descarca fisiere piratate", a afirmat Avadanei.
Alt participant, Bogdan Alecu, a vorbit despre securitatea mobila si atacurile prin SMS. "Producatorii de telefoane mobile trebuie sa se concentreze mai mult pe securitate, iar utilizatorii sa-si verifice cat mai des posibil setarile de internet ale telefonului mobil", a declarat acesta.
Bogdan Botezatu a adus in discutie cea mai critica vulnerabilitate descoperita de Bit Defender, pe 2 decembrie 2011, in Yahoo Messenger. "Exista circa 16 milioane de kituri, dintre care un milion sunt virusate, iar anual sunt infectate 60 de milioane de fisiere. Ingrijorator este ca aceasta rata creste", a spus Botezatu.
Un alt freelancer in securitatea IT, Willy Weiss, a vorbit despre noul sau proiect, care vizeaza controlul calculatorului cu ajutorul BIOS-ului. "Toata lumea foloseste BIOS, insa nu se stie ca nu exista o