UPDATE 15.39:Ion Ţincu, şeful Poliţiei Locale
Doar 10 călăreţi dau amenzi
"În luna iunie anul acesta i-am împuternicit să constate faptele. Ei doar întocmesc proces verbal, iar contraveninentul îl poate plăti la Administraţia Financiară sau îl poate contesta. Per total, anul acesta, Poliţia Locală a dat în jur de 4.000 de amenzi în valoare de 4,2 milioane de lei. Vorbim de toate efectivele Poliţiei Localale, nu numai patrulele Hipo", a explicat Ion Ţincu. Totodată, el a spus că pe 31 decembrie proiectul pilot cu patrulele călare se încheie, iar consilierii generali sunt cei care vor decide dacă acest serviciu va mai continua. "Până pe 15 ianuare vom prezenta Comisiei Locale de Ordine Publică, formată din consilierii generali şi primarul Sorin Oprescu, toate datele proiectului cu patrulele călare. Ei decid dacă vom permanetiza aceste patrule. Suntem în legalitate", a mai spus Ţincu. Valoarea contractului anual cu firma privată este de 124.000 de euro.
Şeful Poliţiei Locale Bucureşti, Ion Ţincu, a declarat în urmă cu puţin timp că aceşti bodyguarzi, care poartă însemnele şi uniforma Poliţiei Locale, nu au decât atribuţii de constatare, nu şi de sancţionare. "Portul uniuniformei şi a însemnelor ţine de instituţia noastră. Ei îmbracă uniforma instituţiei care i-a angajat şi acţionează în numele ei", a precizat Ţincu.
Acesta spune că paznicii care patrulează în parcurile bucureştene, sunt colaboratori ai Poliţiei Locale încă din 2009, în baza unui protocol încheiat între Poliţie şi firma de la care provin. Potrivit Legii Poliţiei Locale nr. 155 din 2010, "poliţistului local şi personalului contractual din poliţia locală, cu atribuţii în domeniul pazei bunurilor şi obiectivelor de interes local, li se asigură gratuit uniformă şi echipamentul de protecţie adecvat misiunilor specifice pe care le îndeplinesc, iar în cazul în