Consilierii municipali au adoptat constituirea unei comisii speciale de analiză şi verificare a activităţii Direcţiei Poliţiei Locale şi Control din subordinea Municipiului Bucureşti. Sursa: LIBERTATEA
Comisia este formată din cinci membri consilieri generali şi va funcţiona imediat după sărbători. Totodată, Poliţia Română a demarat o anchetă privind legalitatea Serviciului poliţiei călare din subordinea poliţiei locale a Municipiului Bucureşti, care a fost externalizat către o firmă privată, a declarat prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei.
Inspectorii de muncă au constatat, la sfârşitul lunii noiembrie, că agenţii călare, angajaţi ai unei firme private, purtau insignele şi uniformele poliţiei locale ale municipiului Bucureşti.
„Ne putem afla în situaţia în care cetăţenii amendaţi să ceară poliţiei locale restituirea sumelor încasate într-un mod nelegal. S-a deschis şi un dosar penal pe acest subiect”, a spus prefectul Capitalei.
Cât priveşte preluarea atribuţiilor poliţiei locale de către agenţii călare, prefectul Capitalei a spus că ancheta în derulare a poliţiei naţionale va stabili clar acest lucru. „Dacă se stabileşte clar acest lucru, nu e decât un foc fără cauză. Nu o să se întâmple nimic. Dacă însă se va constata că s-au săvârşit fapte penale, desigur poliţia va merge înainte”, a susţinut Atănăsoaei. Mihai Atănăsoaei mai spune că, în mod clar, nu este normal ca o firmă privată să presteze astfel de servicii în folosul primăriei şi în defavoarea bucureştenilor.
Şeful Poliţiei Locale spune că a făcut totul conform legii
Pe de altă parte, directorul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, Ion Ţincu, a spus că această unitate din subordinea sa este formată din 24 de agenţi. Dintre aceştia, 14 au numai atribuţii de ordine şi siguranţă publică, iar zece sunt constatatori. Această unitate de poliţie călare a condus la creşterea sigur