Numarul turistilor romani, dar si straini, a crescut anul acesta in zona de nord-est a Romaniei (Moldova), datorita proiectului "Calatoreste intr-un tinut de poveste", realizat de Asociatia Infoturism, in colaboare cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, prin care au fost promovate, online si offline, 70 de obiective turistice mai putin cunoscute.
Consultantul Traian Badulescu spune ca este vorba de un proiect "ambitios, binevenit", care pune in opera exact "ce ii lipsea turismului romanesc, pe partea de promovare".
"Mi-a placut foarte mult ideea acestui proiect. Era exact ce lipsea in Romania, pe partea de promovare a turismului. Au fost promovate, prin intermediul site-ului Infoturism Moldova, 70 de obiective turistice mai putin cunoscute, din judetele Suceava, Botosani, Iasi, Vaslui, Neamt si Bacau.
Site-ul este dedicat turistilor romani, dar si straini, pentru ca materialele de prezentare sunt traduse si in limba engleza. De asemenea, cei care au intrat pe site au realizat un top zece al destinatiilor pe care le prefera", a declarat Badulescu, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa.
Valentin Oeru, presedintele asociatiei Infoturism, a precizat ca nu a fost un proiect usor, dar s-a declarat multumit de colaborarea pe care a avut-o cu echipa de la ministerul Turismului, care a intermediat acest proiect.
"Nu a fost un proiect usor. La unele obiective pe care le-am promovat, accesul s-a facut greu. In unele cazuri, reprezentantii locali au fost reticienti, insa in general am primit ajutor din partea primarilor, a consilierilor generali.
De exemplu, in unele locuri politia locala s-a oferit sa vina cu noi pe teren ca sa ne arate obiectivele mai putin cunoscute, ca sa filmam si sa facem fotografii. Desi aveam reticiente ca voi colabora cu cei de la stat, vreau sa va spun ca am lucr