Te-ai intrebat vreodata ce se intampla in "spatele" unui restaurant tip fast-food? Chiar daca ele sunt construite astfel incat sa poti trage cu ochiul printre aparatul de suc si cel care pastreaza hamburgerii, nu prea stim ce se intampla exact in culise. DailyBusiness va prezinta cateva imagini "de dupa tejghea", cu ocazia inaugurarii celui de-al 64-lea restaurant McDonald's din Romania.
Noua unitate din Bucuresti a fost inaugurata miercuri, dupa o investitie totala de 3 milioane de lei, si reprezinta primul restaurant al lantului intr-o cladire de birouri.
McDonald's America House incorporeaza si noul concept de cafenea McCafe.
"Este cea de-a patra unitate McCafe pe care o deschidem in Romania", a declarat Daniel Boaje, directorul general al companiei.
Galerie Foto
Intrebat despre planurile viitoare de dezvoltare, Boaje a evitat sa ofere detalii, spunand doar ca "vor mai fi noi deschideri si anul viitor".
In ceea ce priveste numarul de clienti, Boaje nu a inaintat o cifra exacta, insa a spus ca numarul lor a crescut usor. Pe de alta parte, numarul de vizite, situat la 50 de milioane in 2010, "a scazut putin", a afirmat oficialul companiei.
"Pentru 2012 suntem mult mai optimisti in ceea ce priveste numarul de clienti", a adaugat Boaje.
El a mai spus ca in 2011 este "foarte probabil" ca McDonald's "sa depaseasca cifra de afaceri de 100 milioane de euro", cat a inregistrat in 2010.
McDonald's Romania detine 64 de restaurante pe piata locala, dintre care 28 in Bucuresti si 36 in restul tarii.
Principalii concurenti ai McDonald's pe piata locala sunt lanturile KFC, Burger King si Springtime, iar in ceea ce priveste McCafe-ul acesta concureaza cu Starbucks, Gloria Jean's si KFC Cafe.
McDonald's a inaugurat conceptul McCafe la sfarsitul anului trecut, iar in 2011