Milionarul de la SPA negocia o şpagă de 10% ca să deconteze o lucrare de un milion de euro din Fondul de Rezervă aflat la dispoziţia prim-ministrului. Emil Boc îl primise în audienţă pe primarul din Ioneşti, promiţându-i fonduri, dar nu s-a mai ţinut de cuvânt
Milionarul clujean Călin Stoia a fost trimis în judecată, în această dimineață, de către DNA Cluj, într-un alt dosar penal, diferit de cel de corupție în care este cercetat alături de Sorin Apostu. Procurorii DNA îl acuză pe Stoia de trafic de influență după ce într-o convorbire telefonică, interceptată pe 28 august 2011, i-a promit unui om de afaceri că va interveni pe lângă factori de decizie din Guvernul României pentru a debloca o sumă de un million de euro din Fondul de Rezervă.
Era vorba de o lucrare de drumuri în judeţul Vâlcea
Interceptarea telefonică în care Stoia îi spunea unui om de afaceri din județul Prahova, Ion Bujorel Bold, că „oamenii pe care îi știe nu se dau jos din pat pentru 100.000 de euro”, a fost obiectul unui dosar penal pentru trafic de influență. Bold îl ruga pe Stoia să intervină pentru deblocarea „unui milion” după ce firma Onilserv SRL efectuase modernizarea drumului comunal Ioneşti-Cherăşti, din judeţul Vâlcea. În total, firma avea de recuperat 2,8 milioane de lei, iar Bold era la rândul său un intermediar, Onilserv aparţinând unui alt om de afaceri, Vasile Lepădatu.
Primarul din Ionești a fost la Boc în audiență
Procurorii DNA susțin în rechizitoriu că Lepădatu, Ion Bujorel Bold și Călin Stoia erau parteneri de golf și că această pasiune comună îi făcea să fie foarte apropiaţi. Lanţul slăbiciunilor era astfel: Lepădatu l-a rugat pe Bold să se implice, Bold a apelat la Stoia iar acesta trebuia mai departe să-l roage pe primarul Clujului, Sorin Apostu, să pună o „pilă” la Guvern.
În dosar este pomenit și numele premierul Emil Boc. As