N-au iesit in strada, dar au certificate de revolutionari. Pe unii dintre ei i-ati cunoscut anul trecut, intr-o ancheta care a vorbit despre revolutionarii de carton. Dupa o luna erau chemati de procurori la audieri. Ne-am intors la Brasov sa vedem in ce stadiu sunt cercetarile. Intamplator sau nu, falsii luptatori sunt inca liberi, cu banii in cont, bucurandu-se si acum de beneficiile primite in ultimii ani.
Acum cateva saptamani, parlamentul a votat o lege prin care indemnizatiile de revolutionari nu vor fi platite pe 2012. Motivul invocat? Criza economica si efortul bugetar. Dar adevaratul motiv este neputinta autoritatilor de a indeparta din marea masa a revolutionarilor pe impostori sau chiar pe cei care au tras.
In urma cu un an ati putut vedea la "Romania, te iubesc" cum si-au obtinut unii certificatele de revolutionar si odata cu ele o serie de beneficii: terenuri sau indemnizatii generoase incasate retroactiv din 2005. Un tablou trist al unei revolutii revendicate azi de impostori care si-au cumparat statutul fara ca institutiile statului sa-i deranjeze.
Putini au fost la Revolutie; sunt, acuma din pacate, prea multi.
Ce s-a intamplat intr-un an, de cand noi am semnalat ca ceva este putred in anumite dosare de revolutionari din Brasov? Pentru prima data, la Brasov s-au deschis dosare penale pentru inselaciune si falsuri in cazuri de certificate de revolutionar.
Cazul lui Constantin Grancea din Zarnesti prezentat de PROTV este strigator la cer. In decembrie 1989 personajul nostru era in penitenciarul Margineni. Dar nu pentru motive politice. Arestat in 5 august 1989 pentru furt de benzina din conducte, a fost condamnat la 4 ani inchisoare. Ceea ce nu l-a impiedicat sa ceara si sa se faca revolutionar. Este interesant insa ca Asociatia de la Brasov a tinut in continuare sa-si dovedeasca implicarea in cazul Grancea. Probabil ca int