Moţiunea de cenzură a fost iniţiată de Opoziţie ca urmare a asumării răspunderii Guvernului asupra legii privind comasarea alegerilor în anul 2012.
UPDATE 12:49 Moţiunea a înregistrat 209 "pentru" şi 4 "împotrivă". Ea este considerată respinsă pentru că pentru a fi adoptată erau nevoie de 236 de voturi pro. Astfel, legea comasării alegerilor este considerată adoptată. Următoarele alegeri parlamentare şi locale vor avea loc în aceeaşi zi.
UPDATE 12.32: Moţiunea de cenzură a fost respinsă. A fost a zecea moţiune de cenzură cu care s-a confruntat Guvernul Boc. Parlamentarii PDL nu şi-au exercitat votul.
UPDATE 12.12 Parlamentarii votează moţiunea de cenzură. Votul este secret cu bile. La şedinţa Parlamentului îşi înregistraseră prezenţa 262 de parlamentari.
UPDATE 11. 47 În timpul dezbaterii moţiunii, reprezentanţi ai asociaţiei Ecopolis protestează de la balcon împotriva deciziei Guvernului de comasare a alegerilor. Pe bannerele lor sunt scrise mesaje: "Comasati-vă pe voi, dar la groapa de gunoi!". În timpul protestului vorbeşte şi premierul Boc, care le reaminteşte reprezentanţilor USL că ei erau de acord cu comasarea în vara lui 2012.Discursul premierului Emil Boc de răspuns la dezbaterile pe tema moţiunii de cenzură a fost întrerupt de scandările unor tineri aflaţi în lojele sălii de plen, care au strigat: "Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie!".
UPDATE 10.30 "Avem de-a face cu încercarea de a lovi în inima sistemului democratic. Ce ne spune nouă azi clar primul-ministru?. Despre campaniile electorale, afirmă că sunt dezbateri sterile", a replicat liderul PNL Crin Antonescu.
„"Puterea a stabilit ce este bine și noi toți trebuie să ne aliniem. Nu există în 22 de ani o explicație mai răspicat leninistă, de tipul minorității conștiente. Nu există o explicație mai răspicat fascistă. Aveți un fuhrer, și îl urmați", a adăugat A