Pentru lucrările de prevenire şi înlăturare a efectelor inundaţiilor au fost alocate 992.570.575,73 lei în 2011, a anunţat ministrul Mediului, László Borbély, precizând că această sumă a asigurat finanţarea a 360 de obiective de investiţii.
Tot pentru infrastructura de apărare împotriva inundaţiilor, în cursul anului 2011 au fost semnate şi două contracte de finanţare prin POS Mediu, cu o valoare totală de peste 300 de milioane lei. "Putem spune, fără rezerve, că în ultimii 2 ani s-au alocat cele mai mari resurse financiare din ultimii 20 ani pentru punerea în siguranţă a lucrărilor de apărare existente, avariate de viiturile din anii anteriori şi pentru unele lucrări noi în zonele cele mai critice", a mai spus Borbély în cadrul şedinţei de bilanţ.
La categoria nemulţumiri, ministrul László Borbély a menţionat în primul rând absorbţia fondurilor europene, dar şi problema defrişărilor şi a furturilor de material lemnos din păduri, domeniu pentru care a crescut numărul controalelor efectuate împreună cu Poliţia şi Jandarmeria.
"În 2011 au fost efectuate 79.923 acţiuni de control şi au fost formulate 2.494 sesizări penale. "Sper că modificarea Codului Silvic, care este acum în Parlament, prin care furtul a peste 1m3 de material lemnos va deveni infracţiune, faţă de 5m3 cât este în prezent, va determina reducerea acestui tip de infracţiune", a reiterat ministrul Mediului şi Pădurilor.
Tot la categoria nemulţumiri, ministrul a inclus şi suspendarea României de la tranzacţionarea certificatelor de CO2, dar a menţionat că este optimist în ceea ce priveşte reluarea acestei activităţi în martie 2012: "În noiembrie a avut loc cea de a III-a audiere în faţa Comisiei constituite în acest caz, iar membrii Comisiei au apreciat progresele realizate şi au informat partea română că, dacă studiile şi reglementările necesare vor fi finalizate, nu mai există