Scriu aceste rânduri conştient că risc moartea, mutilarea, accidentarea, distrugerea psihică, ba mai rău, căderea părului... Acestea sunt efectele vrăjilor şi ale farmecelor, aflu de pe vrajitori.blogspot.com, unde se mai scrie şi alb pe negru că vrăjile şi farmecele îi afectează şi pe cei care nu cred în ele.
Cum ar veni, nu am scăpare, oricum aş da-o, aşa că o dau cotită şi întreb: De ce să prigonim vrăjitoarele, când le-am putea folosi pentru binele public?
Lăsând la o parte câteva mici defecte care li se pun în cârcă (înşelăciune, şantaj etc) vrăjitoarele sunt foarte eficiente când vine vorba de a obţine foarte mulţi bani de la oameni foarte bogaţi. Statul român nu se poate lăuda cu asta. Mai mult, vrăjitoarele reuşesc să se impună în faţa celor care se sustrag de la plata serviciilor, prin mijloace mai mult sau mai puţin ortodoxe. Statul român nu se poate lăuda nici cu asta. Iar când vine vorba de vrăjeală (negociere) statul român nici nu visează să se ridice la nivelul vrăjitoarelor.
Cum ar fi dacă în loc să enervezi vrăjitoarele punându-le să plătească impozite, le-am face agenţi ai Fiscului şi le-am pune să recupereze banii de la datornici? S-a dovedit deja că cei cu mulţi bani la saltea pun botul mai mult la vrăjeală şi mai puţin la litera legii. Poate că o ameninţare cu farmece şi deochiuri l-ar face pe evazionist să deschidă punga mai abitir...
Vrăjitoarele şi-ar mai putea exercita farmecele şi în relaţia cu executanţii de diverse lucrări publice. În loc să trimiţi un secretar de stat cu un vraf de dosare, mai bine trimiţi o vrăjitoare care să discute cu aripile de liliac şi cocoşul negru pe masa, la intimidare.
Celor care ar înainta termene nerealiste de realizare de autostrăzi, nu le-ar merge, pentru că vrăjitoarele ar da în bobi şi ar afla data precisă de realizare. În loc de contracte adiţionale s-ar lăsa cu blesteme. @N_P