Crăciunul poate avea şi alt gust, iar gospodinele moderne caută să inventeze preparate neobişnuite. Carnea de porc poate fi înlocuită cu cea de curcan, de raţă sau de prepeliţă, scăldate în sosuri delicioase. Produsele, aduse de la ferme ecologice, le puteţi găsi în magazinele de profil din oraş.
Constănţeanca Natalia Petrovici (29 de ani) pregăteşte în fiecare an de Sărbători delicatese speciale, face combinaţii îndrăzneţe de arome, iar rezultatul este întotdeauna spectaculos. „Anul acesta pentru Crăciun o să pregătesc un curcan umplut. Probabil că o să-l fac în stil italienesc sau mai simplu, cu orez, cu nişte castane. Am luat şi o pulpă de purceluş pe care o voi prepara împănată cu struguri, adaug şi vin“, povesteşte Natalia.
Ingredientele şi le alege întotdeauna cu grijă, din magazine specializate în comercializarea produselor ecologice. „Sunt mai scumpe, dar şi calitatea este mai bună. Mai bine mănânci mai puţin, dar bun“, este ea de părere.
Bunătăţi boiereşti
Sunt şi magazine ce s-au adaptat cererii venite din partea constănţenilor care îşi doresc bucate alese, aşa că vitrinele sunt pline de bunătăţi pregătite pentru masa de Crăciun. Produsele sunt din ingrediente naturale, pregătite ca pe vremuri în bucătăriile boierilor. Sunt de fapt alternativa la produsele pe care le găsim pe rafturile hipermarketurilor. Dar preţurile nu sunt pentru orice buzunar.
Click pe poze pentru galerie foto!
Spre exemplu, în loc de caltaboş, tobă şi friptură de porc pe masă puteţi aşeza prepeliţă umplută cu ficat şi carne de pui condimentată (162 de lei kilogramul), ruladă de iepure (138 de lei kilogramul), de oaie (78 de lei kilogramul) sau de raţă, cu sos de afine (198 de lei kilogramul).
Cârnaţii tradiţionali îi puteţi înlocui cu unii parfumaţi cu condimente mediteraneene. Sunt cârnaţi cu busuioc (40 de lei kilogramul) sau ţărăneşti, prep