• Mascati, caiuti, uratori si colindatori din toate colturile judetului Iasi sunt prezenti, pana maine, pe Ulita Lapusneanu • "Este o manifestare care isi doreste sa aduca in orasul nostru adevarata atmosfera stramoseasca a traditiilor legate de sarbatorile de iarna. Iesenii au ocazia sa vada malanca de la Ruginoasa, tinerii elevi care interpreteaza colinde sau uraturi. Avem si bucate traditionale preparate, precum julfa, cozonacii. Este o incercare de a readuce in prim-plan valorile noastre din vechea Dacie", a declarat Marcel Lutic, presedintele Asociatiei Mesterilor Populari din Moldova
Astazi si maine, iesenii se pot bucura de lumea traditiilor stramosesti chiar in centrul orasului, pe strada Lapusneanu. De la colindatori, uratori si mascati la produse alimentare traditionale, toate acestea se regasesc in cadrul evenimentului "Traditii pe Ulita Lapusneanu". "Este o manifestare care isi doreste sa aduca in orasul nostru adevarata atmosfera stramoseasca a traditiilor legate de sarbatorile de iarna. Iesenii au ocazia sa vada malanca de la Ruginoasa, tinerii elevi care interpreteaza colinde sau uraturi. Avem si bucate traditionale preparate, precum julfa, cozonacii. Este o incercare a noastra de a readuce in prim-plan valorile noastre din vechea Dacie", a declarat Marcel Lutic, presedintele Asociatiei Mesterilor Populari din Moldova.
Veniti tocmai din judetul Neamt, mesterii populari continua sa creada in incurajarea tinerilor de a pastra obiceiurile stramosesti. "Am venit si in acest an pentru a le arata iesenilor o serie de lucruri vechi, frumoase si care ne individualizeaza: avem masti, faimosul buhai, tobe, dar si colindatori. Ne dorim sa le aratam copiilor nostri ceea ce am invatat de la bunici", a afirmat un mester.
Iesenii vor gasi, la preturi accesibile, cuprinse intre 8 si 50 lei, turta dulce, dulceata de nuci, dar s