Aparatul propagandistic din Coreea de Nord îşi face treaba, la cinci zile de la moartea liderului de la Phenian, Kim Jong-il. Natura a salutat memoria fostului preşedinte, când o furtună de zăpadă s-a declanşat pe un munte sacru, iar o pasăre a venit să-şi prezinte omagiile, susţine agenţia de presă a regimului comunist.
Povestea închipuită de experţii în "comunicare" ai regimului dictatorial din Coreea de Nord depăşeşte orice imaginaţie. Când Kim Jong-il a murit sâmbătă, gheaţa de pe lacul Chon, situat pe Muntele Paektu, s-a spart într-un zgomot asurzitor, în timp ce o furtună de zăpadă se declanşa, potrivit agenţiei KCNA.
Muntele Paektu, situat în nordul ţării este considerat sacru de către nord-coreeni, întrucât fondatorul ţării, Kim Ir-sen, a înfiinţat acolo o tabără a gherilei antijaponeze, în perioada colonizării Coreei de către Japonia.
Biografia oficială şi evident îndoielnică a lui Kim Jong-il arată că acesta s-a născut pe muntele Paektu, în 1942. În realitate, dictatorul nord-coreean s-a născut în Siberia, unde tatăl său a fugit din calea trupelor japoneze.
Povestea imaginată de maşinăria propagandistică a regimului mai arată că furtuna de zăpadă s-a oprit brusc marţi dimineaţă, lăsând soarele să lumineze vârful acoperit de zăpadă.
În acel moment, "semnătura lui Kim Jong-il a apărut pe munte, indicând «Muntele Paektu, munte sacru al revoluţiei»", susţine agenţia de presă a regimului comunist. Cocorul japonez, întristat de moartea liderului
"Minunile" nu se opresc aici: agenţia KCNA povesteşte o altă întâmplare neobişnuită, produsă marţi, în apropierea unei statui a fondatorului ţării, Kim Ir-sen, în oraşul Hamhung, din nord-estul ţării: "Un cocor japonez a zburat de trei ori în jurul statuii, înainte de a se aşeza pe un copac. Cocorul a rămas nemişcat mult timp, cu capul plecat, înainte de a zbura spre Phe