Celebri pentru sortimentele de murături pe care le oferă clienţilor, cabanierii de la Gura Diham, din Buşteni, s-a pregătit anul acesta cu sute de borcane cu gogonele, castraveciori, gogoşari şi bureţi, aranjate artistic.
Tradiţiile şi obiceiurile româneşti sunt păstrate cu sfinţenie de cabanierii din staţiunile montane. De exemplu, în Buşteni, la Gura Diham, pregătirile pentru sărbătoarea Crăciunului au început încă din octombrie, cu amenajarea cămarei de iarnă. Cabana este renumită pentru murături! În fiecare an, sute de borcane sunt umplute artistic şi aşezate pe rafturile din restaurant. De pe raft direct pe masă Sute de kilograme de gogonele, gogoşari, bureţi negri şi ghebe au fost puse la murat de bucătari după reţetele proprii. Legumele eco au fost achiziţionate direct de la ţărani şi reprezintă o adevărată atracţie pentru turişti. Impresionanta expoziţie de culoare şi savoare pregătită pentru oaspeţi mai cuprinde zacuscă, dar şi dulceţuri din fragi, zmeură şi mure. „Clienţii apreciază la noi preparatele 100% eco, aşa că venim în întâmpinarea lor cu câteva surprize culinare. În cărama de iarnă avem vinete umplute, struguri la oţet, conopidă şi ardei umpluţi cu varză. Pentru că nu doar gustul contează, ci şi aspectul, fiecare borcan este unic. Legumele sunt aşezate în diferite forme pentru a încânta privirea", ne-a explicat bucătarul Răzvan Grigore. Aceiaşi clienţi de ani de zile Pentru a avea parte de experienţa unui Crăciun complet diferit faţă de cel petrecut la oraş, cabanierii de la poalele Bucegilor îi vor invita pe oaspeţi în Ajun să ia parte la tăiatul porcului. Vor primi ţuică fiartă şi şorici proaspăt din partea gazdelor în jurul unui spectaculos foc de tabără, iar cetele de colindători le vor trece pragul. În paralel, în bucătării se vor pune la copt cozonacii şi plăcintele, iar sarmalele vor fi pregătite în vase de lut. „Avem clienţi fide