Bateţi cinci ouă (dan) cu zece linguri de apă. Curăţaţi bine un intestin subţire de porc (zhu xiao chang). Legaţi maţul la unul dintre capete, umpleţi-l cu ouăle bătute şi legaţi şi celălalt capăt. Fierbeţi-l apoi, îndelung, în zeamă de supă. Scoateţi intestinul fiert şi decupaţi-l în rondele, fără să tăiaţi pînă la capăt, astfel încît feliile să rămînă agăţate unele de altele, printr-o fîşie comună de intestin.
DE ACELASI AUTOR Cîrnatul cu varză şi Miss France Salata „japoneză“ Francillon Clafoutis - Jules Claretie Marmeladă de acerole Aşezaţi intestinul într-un vas, adăugaţi un pahar de supă de pui, o uncie de jambon tăiat în felii subţiri şi cîteva ciuperci uscate (gu, o specie care parazitează orezul sălbatic), rehidratate în apă caldă. Cîrnatul e gata după ce fierbe înăbuşit, la foc cît mai mic, o jumătate de oră.
Mari amatori de porcării, la zile mari şi nu numai, au şi chinezii caltaboşul lor.
Bateţi cinci ouă (dan) cu zece linguri de apă. Curăţaţi bine un intestin subţire de porc (zhu xiao chang). Legaţi maţul la unul dintre capete, umpleţi-l cu ouăle bătute şi legaţi şi celălalt capăt. Fierbeţi-l apoi, îndelung, în zeamă de supă. Scoateţi intestinul fiert şi decupaţi-l în rondele, fără să tăiaţi pînă la capăt, astfel încît feliile să rămînă agăţate unele de altele, printr-o fîşie comună de intestin.
DE ACELASI AUTOR Cîrnatul cu varză şi Miss France Salata „japoneză“ Francillon Clafoutis - Jules Claretie Marmeladă de acerole Aşezaţi intestinul într-un vas, adăugaţi un pahar de supă de pui, o uncie de jambon tăiat în felii subţiri şi cîteva ciuperci uscate (gu, o specie care parazitează orezul sălbatic), rehidratate în apă caldă. Cîrnatul e gata după ce fierbe înăbuşit, la foc cît mai mic, o jumătate de oră.
Mari amatori de porcării, la zile mari şi nu numai, au şi chinezii caltaboşul lor.