Din punctul de vedere al cursului valutar, 2011 a insemnat o volatilitate redusa, cursul de la inceputul anului fiind apropiat de cel publicat vineri, 23 decembrie. HotNews.ro va publica in aceste zile si estimarile economistilor sefi ai principalelor banci comerciale in ceea ce priveste 2012. Pana atunci, publicam un top al principalelor evenimente din 2011 cu importante consecinte economice.
Cititi mai jos care au fost cele mai importante evenimente care au afectat economia tarii in anul ce se incheie.
IanuarieIntrevedere de gradul 3 la BNR
Preşedintele Traian Băsescu întâlneste la sediul BNR pe guvernatorul Mugur Isărescu, reuniune la care participa premierul Emil Boc şi ministrul Finanţelor Gheorghe Ialomiţianu, recent premiat ca cel mai bun ministru de finante din Europa. Sunt stabiliti parametrii unui nou acord de finanţare, de tip preventiv, cu Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional.
Basescu îşi asumă responsabilitatea eşecului în cazul Schengen
Preşedintele Traian Băsescu a declarat la CSM, că îşi asumă responsabilitatea politică a întârzierii accesului României în Spaţiul Schegen, în calitate de şef al statului. El a menţionat, că, din păcate, Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) a fost anexat ca o condiţie pentru Schengen. Preşedintele a adăugat însă că este „evident” că „marile noastre probleme” sunt cantonate în zona Justiţiei şi fiecare trebuie să-şi asume responsabilităţile.
Tanasescu confirma decizia unui nou împrumut de la FMI
România ar putea împrumuta maximum 3,7 miliarde de euro de la FMI, a anuţat reprezentantul României la Fondul Monetar Internaţional (FMI), Mihai Tănăsescu. Noul acord cu FMI, de tip preventiv, va prevedea un împrumut de 3,7 miliarde de euro pentru România şi ar putea fi încheiat pe un an, după finalizarea programului actual, în mai. Autorităţile române vor