Instituţia estimează chiar că este posibil ca ţara noastră să ceară o suplimentare a programului financiar
Analiştii grupului bancar italian au înrăutăţit prognoza de creştere economică pentru România de la 2,5% la 1,4% pentru anul următor
Ţinta de deficit bugetar pentru 2012, de 1,9%, pare ambiţioasă şi dificil de finanţat la costuri rezonabile
România va trage fonduri de la FMI anul următor şi ar putea cere o suplimentare a acordului, în timp ce mai multe state din regiune vor apela la Fond din cauza ieşirilor de capital, a absenţei noilor finanţări bancare şi a recuperării slabe în zona investiţiilor străine directe, potrivit UniCredit, citată de Mediafax.
Analiştii grupului bancar italian au înrăutăţit prognoza de creştere economică pentru România de la 2,5% la 1,4% pentru anul următor şi de la 3,1% la 2,5% pentru 2013.
"Ne aşteptăm ca Serbia şi România să continue cu programele preventive anul viitor, România urmând să tragă fonduri şi posibil să ceară o suplimentare a programului financiar", se arată într-un raport financiar al UniCredit.
Vom concura pentru bani cu ţări europene cu ratinguri mai bune
Ţinta de deficit bugetar a României pentru anul următor de 1,9% pare ambiţioasă şi dificil de finanţat la costuri rezonabile, în contextul în care România va concura pentru finanţare cu ţări europene cu ratinguri mai bune. Deficitul bugetar ar putea să scadă la 2,5% anul viitor şi în 2013, când este vizat un buget echilibrat, finanţat prin tragerea a 1,5 miliarde de euro de la FMI şi a unui miliard de euro de la Banca Mondială, notează grupul italian.
Estimările UniCredit privind deficitul bugetar sunt bazate pe o eventuală rostogolire a datoriei publice de către investitorii străini şi băncile locale şi pe aşteptările ca Guvernul să nu se împrumute de pe pieţele financiare internaţionale în prima