Cand auziti de sarbatorile de iarna, la ce va ganditi prima data? La cadouri si carnati de porc sau la familie, colinde si miros de brad? Ziare.com si-a propus sa afle ce este si ce ar trebui sa fie, de fapt, spiritul Craciunului.
Vicepresedintele Senatului Petru Filip este convins ca spiritul Craciunului a ramas acelasi, iar momentele pe care le traim cu familia si cu cei dragi nu pot fi comercializate.
"Spiritul Craciunului a ramas acelasi, chiar daca traim intr-o societate suspendata undeva intre traditiile noastre vechi de sute de ani, traditii care se lupta sa ramana si in prezent, si modernitatea care schimba cu rapiditate comportamentul si obiceiurile noastre. Momentele de bucurie traite cu familia, mirosul bradului, emotia primirii cadourilor, vizitele prietenilor sunt unice. Sunt momente specifice perioadei de Craciun. Sunt sincere, curate si pline de caldura.
Nu se pot comercializa indiferent in ce societate sau lume traim. Mos Craciun este nemuritor, iar valorile pe care acesta le aduce in desaga sunt la fel de nemuritoare.
Acum, din pacate, apasarea zilelor obisnuite ne face, cateodata, sa uitam de suflet. Masa de Craciun, cu tot ce presupune ea, nu reprezinta belsugul in viata. Chiar daca de multe ori avem tendinta sa credem acest lucru. Cred ca, in mod normal, in aceasta perioada ar trebui sa ne gandim mai mult la suflet decat la stomac", a declarat Petru Filip pentru Ziare.com.
Vicepresedintele Senatului sustine ca parintii au o datorie morala sa le insufle copiilor spiritul Craciunului si sa ii invete colindele.
"Trebuie sa tinem traditiile vii. Sa fim constienti ca avem o datorie morala si parinteasca sa insuflam copiilor spiritul Craciunului si sa-i invatam colindele si obiceiurile care au loc in aceasta perioada. Noi le-am primit de la parintii nostri, asa cum si ei le-au primit la r