O reglare de conturi între mai multe clanuri de interlopi din Bucureşti dinainte de 2007 a fost pedepsită de judecătorii Tribunalului Bucureşti în cel mai blând mod cu putinţă: închisoare cu suspendare. În prag de sărbători, justiţia română face un cadou nesperat pentru mulţi membri din două temute clanuri de interlopi bucureşteni, Duduienii şi Caranii. Tribunalul Bucureşti a decis că nici una dintre cele 29 de persoane trimise în judecată de procurorii DIICOT nu este vinovată de constituirea unor grupuri infracţionale organizate - infracţiune pentru care pedeapsa este de peste 10 ani de închisoare cu executare. Sentinţa a fost dată pe 21 decembrie. În afară de această decizie, tribunalul a schimbat încadrările juridice pentru majoritatea faptelor reţinute de procurori în sarcina interlopilor în unele pentru care pedepsele prevăzute de lege sunt mult mai mici.
În aceste condiţii, majoritatea interlopilor grupaţi în cele două clanuri au primit pedepse între doi şi patru ani de închisoare, dar cu suspendare, iar în unele cazuri chiar s-a încetat procesul penal ca urmare a prescripţiei răspunderii. Dosarul a fost constituit după un scandal-monstru petrecut în anul 2006, care a avut ca protagonişti clanurile Duduienii, Caranii şi Sportivii, conduşi de Eugen Preda. Acesta din urmă are un trecut cât se poate de încărcat, fiind implicat în furtul de arme din depozitul militar de la Ciorogârla, dar şi într-un incident spectaculos, în care, alături de locotenenţii săi, s-a luat la bătaie cu mai mulţi agenţi de securitate într-un mall din Capitală.
Astfel, unul dintre liderii clanului Caran - Aurel Răducan, zis „Aurel al lui Caran" - a fost achitat de Tribunalul Bucureşti pentru constituirea unui grup infracţional organizat. Apoi, judecătorul a decis să schimbe acuzaţia de tâlhărie în formă agravantă adusă aceluiaşi Răducan de procurorii DIICOT în