Ministrul Mediului și Pădurilor a declarat, pentru Green Report, că în urma tuturor controalelor derulate pe șantierele microhidrocentralelor din Argeș s-a constatat că „acolo nu sunt probleme”.
Ministrul a sugerat că scandalul referitor la MHC-urile din Argeș a fost nejustificat de mare în raport cu impactul de mediu al acestor lucrări. Ministrul a precizat ca informația conform căreia lucrările ar fi ilegale nu se confirmă.
Acesta a mai explicat că vor avea loc întâlniri cu apecialiștii pentru a se discuta cele aproximativ 40 de proiecte de MHC aflate în diferite stadii de construcție precum și cele aproximativ 200 de proiecte încă neîncepute, aflate în diferite faze de aprobare a documentelor.
De asemenea, la începutul anului 2012, ministrul Mediului va avea o întâlnire pe același subiect și cu reprezentanții ministerului Economiei : „Trebuie să vedem dintre cele 200 de proiecte la câte le dăm drumul”, a explicat Borbely.
Până în prezent, singura persoană oficială sancționată în scandalul MHC Argeș a fost directorul general al Administrației Bazinale Argeș-Vedea, Adrian Moisescu, suspendat din functie la începutul lunii noiembrie. Întrebat de Green Report dacă directorul general va fi repus în drepturi, ministrul a răspuns evaziv: „Să vedem”.
Pierderile investitorului din Arges: 80.000 de euro
Pierderile suferite de firma care construieste MHC pe râurile Capra, Buda și Otic, din județul Argeș, se ridică la 80.000 de euro, au declarat pentru Green Report surse din cadrul companiei. Pierderile sunt produse de suspendarea pe termen de trei săptâmâni, în cursul lunii noiembrie, a lucrărilor de construcție.
Valoarea totală a investițiilor pe cele trei râuri este de 30 de milioane de euro. Firma constructoare speră să-și amortizeze investițiile pe durata a 10-15 ani.