MIRCEA PEIA - specialist medicina complementara si reflexoterapie - Timisoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24
In momentul in care o tumora cerebrala (meningiom, in cazul dvs.) determina aparitia semnelor si simptomelor neurologice (cefalee, voma, diplopie, tulburari de miscare si coordonare etc.) este foarte important sa se inceapa un tratament medical adecvat, deoarece acest tip de tumora poate comprima sau invada tesutul cerebral in mod direct, deteriorand sau distrugand (in functie de localizare) ariile responsabile de vedere, miscare, echilibru, auz, limbaj, memorie sau comportament. Mai mult, tumorile cerebrale pot impiedica circulatia lichidului cefalo-rahidian, determinand acumularea acestuia in si in jurul creierului (edem) si ducand la hipertensiune intracraniana si accentuarea simptomatologiei.
In acest din urma caz, acumularea de lichid cefalo-rahidian (hidrocefalie) va necesita drenajul, pentru normalizarea presiunii intracraniene si reducerea riscului de deteriorare progresiva a tesutului cerebral.
In privinta meningiomului dvs., trebuie spus ca localizarea si dimensiunea lui determina si gravitatea acestuia. Tratamentul consta, in general, in extirparea chirurgicala a tumorii, insa, daca tumora este localizata intr-o arie greu accesibila, extirparea completa va fi dificila, daca nu chiar imposibila, iar functiile cerebrale deja afectate de compresia exercitata de meningiom pot ramane permanent deteriorate. Referitor la administrarea Cerebrolysinului, parerea medicilor care v-au sugerat incetarea folosirii lui este pe deplin intemeiata, deoarece acest medicament, pe langa faptul ca determina o serie de reactii adverse dintre cele mai neplacute (agitatie, insomnie, cefalee, tulburari gastro-intestinale, oboseala, depresie etc.), se utilizeaza, preponderent, in tratamentul altui tip de disfunctii cerebrale, cum sunt cele organice,