Sfărşitul de an 2011 marchează apariţia a două publicaţii de mare însemnătate pentru programele educaţionale desfăşurate de către Muzeul ASTRA - Vizită în satul tradiţional. Ghidul elevilor şi Însuşirea competenţelor – cheie prin educaţia patrimonială. Vizită în satul tradiţional. Ghidul elevilor poate fi achiziţionat de la sediul Muzeului ASTRA din Piaţa Mică nr.11.
CITIŢI ŞI:
Votează Sibiul în competiţia „Oraşul cel mai frumos împodobit de sărbători“, de pe adevarul.ro
Revelion cu trupe mai puţin cunoscute în Piaţa Mare din Centrul Istoric al Sibiului
Adresate elevilor si cadrelor didactice, dar şi părinţilor şi celor interesaţi de patrimoniul cultural material şi imaterial, publicaţiile oferă o nouă abordare şi o nouă viziune asupra obiectului muzeal.
Vizită în satul tradiţional. Ghidul elevilor permite construirea de noi cunoştinţe pe baza a ceea ce tinerii ştiu deja, îmbină ilustraţiile monumentelor din Muzeul în aer liber cu o grafică deosebită realizată de Sabina Franciska Coman, elevă în clasa a X-a la Liceul de Artă Sibiu, în scopul de a oferi o imagine de ansamblu aspra satului de odinioară. Împărţită în 4 capitole mari – Satul, Ocupaţii Tradiţionale, Povestea Morii şi Casa de turtă dulce, publicaţia invită cititorii la o incursiune în timp, la o descoperire, pas cu pas, a vieţii oamenilor de altădată, fiind un ghid practic de cunoaştere şi înţelegere a patrimoniului muzeal şi a valorilor materiale şi spirituale ale poporului roman.
Manualul Aqueduct Însuşirea competenţelor - cheie prin educaţia patrimonială este rezultatul unui proiect Comenius finanţat de Comisia Europeană având ca parteneri ai proiectului pe lângă iniţiatorul său belgian, ţări precum Olanda, România, Italia, Austria, Polonia, Franţa.
Prin sprijinul fundaţiei Transilvania Trust, partener în cadrul proiectului, Complexul Naţional Muzeal ASTRA a ofe