A doua ediție a Bienalei Teatrale Reflex va avea loc între 17 și 29 martie 2012, la Sfântu Gheorghe.
La finalul Bienalei Reflex1 din martie 2009, Teatrul Tamási Áron le promitea spectatorilor, partenerilor şi invitaţilor săi de pretutindeni că teatrul european va înflori din nou la Sf. Gheorghe, în primăvara lui 2011, când se împlinea vremea venirii pe lume a Reflexului cu numărul 2.
Cauzele amânării Bienalei Reflex2 pentru primăvara lui 2012 îşi au rădăcina în anul 2010, când Teatrul Tamási Áron, din cauza crizei generale, intra într-un program de austeriate, condiţii în care organizarea Bienalei Reflex2 devenea o aventură iresponsabilă şi exista riscul compromiterii acestui valoros proiect.
Bienala Teatrală Reflex2 - între Fascinaţie şi Reacţie
Reflex1 a confirmat faptul că Bienala Internaţională de Teatru de la Sf. Gheorghe este un concept cultural competitiv, cu un conţinut capabil a atinge, pas cu pas, un scop mereu actual şi necesar în spaţiul nostru multicultural: ieşirea din izolare, prin cultivarea reflexului curiozităţii de a privi dincolo de propriul model teatral - de a privi dincolo de spaţiul cultural de fiecare zi şi de a ne confrunta cu obsesiile, performanţele artistice şi criteriile de valoare ale teatrului european.
Selecţia Reflex2 va aduce la Sf. Gheorghe, în martie 2012, producţii ale căror tehnici şi estetici spectaculare îi confruntă pe spectatori cu cele mai importante tendinţe ale teatrului european contemporan. Trupele invitate provin din Germania, Italia, Polonia, Lituania, Ungaria şi România.
Este vorba, pe de o parte, de spectacole ale unor regizori celebri prin arta lor de a construi universuri teatrale în adâncime/pe verticală, prin simboluri şi metafore vizuale, dublate de performanţe actoriceşti de excepţie; de cealaltă parte, se află spectacole de factură non-teatrală, post-dramatică sau documentar