Mihai Voiculescu, reprezentantul în România al omului de afaceri german Lutz Stache, a povestit cum s-au derulat, în 2009, negocierile cu patronul din Grant pentru cumpărarea \"vişiniilor\". Sursa: FOTO: Codrin Prisecaru
Patronul rapidist George Copos a ajuns precum ciobanul din poveste, care şi-a tot păcălit consătenii că stâna îi este atacată de lupi până când nu l-a mai crezut nimeni şi a rămas fără oi. Anunţul făcut pe blogul personal de principalul acţionar al grupării de lângă Podul Grant, că va ceda Rapidul pe un leu şi se va retrage din fotbal, nu este luat în serios aproape de nimeni.
Oamenii din fotbal cred că anunţul lui George Copos nu reprezintă altceva decât o diversiune de-a acestuia, menită să-l mai scape de câteva cheltuieli. "E o fumigenă de-a lui Copos. Cred că n-are bani ca să le dea jucătorilor acum, de sărbători. Sau poate că vrea să acopere scandalul ăsta cu Vasluiul. Copos nu e prost deloc", susţine Dumitru Dragomir, preşedintele LPF. "E foarte inteligent", îl caracterizează amicul Nicolae Badea.
"Am crezut de vreo trei sau patru ori că domnul Copos vrea să vândă"
George Copos a devenit proprietarul clubului Rapid în 1993 şi de atunci şi până în prezent s-a lamentat într-una că vrea să vândă echipa şi să se retragă din fotbal. Deşi percepţia generală este că totul reprezintă doar un joc al lui Copos, acesta nedorind niciodată cu adevărat să se despartă de "farmecul vieţii", în mrejele sale au căzut, totuşi, câţiva oameni de afaceri, care au crezut cu adevărat că pot deveni proprietarii clubului vişiniu.
Primul care s-a declarat interesat să preia pachetul majoritar de acţiuni de la Copos a fost Jean Valvis. Omul de afaceri greco-elveţian a dorit de mai multe ori să cumpere Rapidul, dar negocierile s-au blocat de fiecare dată. În 2006, Valvis a intrat, totuşi, în acţionariatul Rapidului, dar nu peste mult timp s-a trezi