Îţi trebuie câteva ore libere şi ceva mai multă creativitate ca să decorezi totul ca la carte, dar ar fi şi păcat să-ţi privezi căminul de ornamentele care-i dau un aer de sărbătoare autentică.
Oricât de pufos şi de gustos ar fi cozonacul de la mama şi oricât de bine ţi-ar prinde zilele libere de Sărbători, trebuie să recunoşti că nu-i Crăciun adevărat în casa ta dacă nu „umbli" niţel şi la atmosferă. Şi cum de multă vreme de atmosfera festivă nu mai este responsabil doar bradul (natural sau artificial, de pus pe masă, în ghiveci ori pe podea, împodobit în tendinţe sau cu vechile decoraţiuni, fără să ţii cont de aranjamentele în tendinţe), zilele astea, mai mult ca oricând, e bine să-ţi rezervi câteva ore pentru a împodobi întreaga casă în aşteparea Moşului.
De la uşă până la masă şi din living până în bucătărie, ai grijă să adaugi decoraţiuni cu dichis, pentru nişte zile pe măsură. Nu-ţi cere nimeni să-ţi transformi locuinţa într-un showroom cu beteală şi globuri aurii. Şi chiar dacă eşti adeptul decorurilor frumoase prin simplitate, tot ai nevoie de câteva accente sărbătoreşti. Bradul împodobit, lângă şemineu – un decor care te îmbie la poveşti şi la vin fiert
De regulă, cei mai mulţi dintre noi decorăm festiv livingul, locul în care tronează zilele astea pomul de Crăciun. Un sfat de la designerii de interioare: nu lăsa bradul stingher într-un colţ! Ai grijă să asortezi decoraţiunile cu un aranjament aşezat pe masă sau poate chiar cu husa canapelei (ori o cuvertură pusă pe unul dintre fotolii). Lucrurile se simplifică dacă eşti fericitul posesor al unei camere de zi cu şemineu: nu-i loc mai potrivit pentru brad. Iar ca să întregeşti decorul, agaţă ghirlande deasupra şemineului. Va fi locul tău preferat pentru un pahar de vin fiert cu scorţişoară şi felii de portocală.
Gata făcut sau bricolat
Ornamentul cu care sunt puţine şanse